SZÁLLÁS AUSZTRÁLIÁBAN

"Share accomodation"

A diákok Cairns-ben leggyakrabban az úgynevezett „Share accomodation“ – t választják. Így „egy háztartásban“ él több diák egy bérelt lakásban vagy házban és ezért ez a típusú szállás a legolcsóbb. Főként azok részére hasznos, akik szeretnének együtt lakni a többi diákkal. Így szerezhetsz a leggyorsabban barátokat, akikkel aztán bulizhatsz és utazhatsz Ausztráliában. Nem utolsósorban tudtok együtt sütni – főzni is, ami így sokkal szórakoztatóbb és olcsóbb is. Az árak főleg a lakások és házak felszereltségén és elhelyezkedésén múlnak / milyen messze van a központtól, van-e úszómedence stb./ Az ár átlagosan 160 – 280$ AUD/hét.


"Homestay" (családnál való elszállásolás) Cairns-ben

Abban az esetben ajánljuk Neked ezt a típusú szállást az első négy hétre, amennyiben még nem beszéled vagy kezdő szinten beszéled az angol nyelvet.
Született ausztrál családoknál lakhatsz. Ennek a típusú szállásnak megvannak az előnyei és a hátrányai.
Az előnyei, hogy amennyiben még gyengén beszéled az angol nyelvet, akkor a család sokat tud segíteni Neked az új környezetbe való beilleszkedésben. Segít eligazodni a városban és félpanziós ellátást biztosít. /reggeli és vacsora/.Megismerheted így az ausztrál emberek életstílusát és mindennapjait.
18 éven aluli diákok esetében ez a fajta szállás kötelező, ugyanis ebben az esetben a család felel a még nem felnőtt személyért.
A hátrányai a magasabb ár, ami 190 -240$ AUD/hét és alkalmazkodnod kell a család szabályaihoz is.


Lakás vagy ház bérlése

Lehetőség van lakás vagy ház kibérlésére is, ingatlan irodán keresztül. Az ingatlan irodák hirdetései mindenütt megtalálhatók a városban. Az ingatlan iroda ellenőrzi majd, hogy komoly érdeklődő vagy-e, rendesen fizeted e a számláidat és van-e elegendő pénz a számládon. Az ügynökségünk ebben is segít Neked.

A lakás vagy ház bérlés további szabályai:
  • Mielőtt beköltöznél kauciót / bond / kell fizetned arra az esetre ha nem fizetnéd ki a bérleti díjat vagy valamit megrongálnál. A kaució egy havi bér értékének felel meg. Ez biztosíték a tulajdonos részére, hogy ne költözz ki az ingatlanból az egyik napról a másikra.
  • A bérleti díj nem mindig tartalmazza a rezsi költségeket, mint pl. a villany, víz, vagy az internet. Ezek a költségek általában 5$ -10$ AUD között mozognak egy hétre. Ezeket az infókat megkapod a lakás kínálatával együtt.
  • A szálláskeresésnél Ausztráliában figyelmesen el kell olvasni a szerződést. A szerződésnek tartalmaznia kell minden fontos információt, mint pl. a bérleti díj, kaució értéke, felmondási idő, kitakarítás feltételei, stb...

Miután elkezdted az iskolát, lehet szeretnél majd szállást változtatni, ami nem jelent problémát. További szálláshirdetéseket több helyen is találsz. Előnyös ajánlatokat a következő linkeken találsz: www.domain.com.au, www.realestate.com.au


Szállás apartmanokban

Az igényesebbek értékelik a lehetőséget szállodai apartmanokban megszállni. Az árak 650$ -1000$ AUD között mozognak egy hétre. Az ügynökségünk szükség esetén tud szállást ajánlani.
Getaway on Grafton - szünidői apartmanok a város központjában, teljesen felszerelt konyhával, medencével, külső grill terasszal és szobaszervizzel.


Szállás szállodákban


Hotel Cairns ****

Szállás 4*- os luxus szállodában egyenesen Cairns központjában, medencével és jacuzzival. Lehetőség van svédasztalos reggelire, ebédre és vacsorára is. Ez a szálloda tükrözi a tipikus Queenslandi építészetet és trópusi kerttel van körülvéve. A modern és kényelmesen berendezett szobák kellemes pihenést nyújtanak. A szállodai étterem már többször megkapta a ”modern ausztrál konyha” díjat.

A szálloda felszereltsége:
  • Fitness terem
  • Wifi
  • Autó és kerékpár kölcsönző
  • Mosoda
  • Szobaszerviz

Szállás Hostelekben

A következő lehetőség az úgynevezett Hostel ( backpacker ). A Backpackert általában turisták vagy rövid időre érkező diákok használják. Ezek általában többágyas szobák, közös szociális helyiségekkel, konyhával és nappalival. Felárért lehet kapni 1-2 ágyas szobát saját szociális helyiséggel. Minél többen vannak elhelyezve egy szobában, annál alacsonyabb az ár.
Szintén jobb árat kapsz, ha egy vagy több hétre foglalsz szállást.
Ezek a szállások személyenként, kb. 20$-30$ AUD/nap. Fizethetsz naponta vagy kifizethetsz előre egy hetet is.
Ezen szállás típusa nem a legelőnyösebb a diákok számára, mivel a hosteleken általában nincsen nyugalom a tanuláshoz. Amennyiben viszont szeretsz bulizni és új embereket megismerni, ez az a szállás, amit keresel.
A szobákhoz tartozik: nappali konyhával, internet, medence és mosókonyha. Az ügynökségünk kétfajta hostelt tud ajánlani részedre az alábbiakban feltüntetett árakkal.


Njoy hostel Calypso beckpacker
Személyek száma egy szobábanÁr egy éjszakára AUD / főSzemélyek száma egy szobábanÁr egy éjszakára AUD / fő
4 $ 23 4 – 6 $ 25
6 $ 21 2 $ 56
8 $ 19 1 $ 40
2 $ 54
2-fürdőszobával $ 64

Amennyiben az ájanlat felkeltette érdeklődésedet, vedd fel velünk a kapcsolatot

telefon +36 30 664 19 98 email info@talentagency.sk