MENNYIBE KERÜL AZ ÉLET CAIRNSBEN?


Az, hogy mennyit költesz el Cairnsben, nagyon egyén függő. Tapasztalataink szerint a diákok takarékos életmódot folytatnak. Ez egyidejűleg válasz a következő gyakori kérdésre is, hogy megtud-e a diák takarítani elegendő pénzt egy szakiskola elvégzésére vagy arra, hogy utazhasson Ausztráliában. Természetesen ez lehetséges, sőt egyetemet is eltudsz itt végezni. Amennyiben további kérdéseid vannak, hívd fel az ügynökségünket. A fizetések Cairnsben ugyanolyanok mint a többi Ausztrál városban, viszont a kiadások jóval kisebbek, főleg a szállásért és a közlekedésért.

Szállás Cairnsben

A szállás ára az, ami a legnagyobb mértékben befolyásolja majd a kiadásaidat Ausztráliában. A jó hír, hogy Cairnsben átlagosan 20%-al olcsóbb a szállás mint a többi ausztrál nagyvárosban. A diákok általában az úgynevezett “share accomodation”-t választják, ami annyit jelent, hogy több diák bérel egy házat vagy lakást. Cairns központjában így 140-170$ AUD/személy/hét a lakhatás ára. Az ügynökségünk segít Neked a megfelelő szállás megtalálásában még a megérkezésed előtt és bármikor az ott tartózkodásod folyamán is. További infókat a Szállás Ausztráliában szekcióban találsz.


Étkezés Cairnsben

Mint mindenütt máshol, természetesen Cairnsben is tudsz étkezni drágán és olcsón is. A diákok általában maguk főznek. Közkedvelt az úgyn. “2-minutes noodles”, ami tészta, bab, virsli vagy szalámi, fagyasztott zöldség stb. A márkás élelmiszerek mellett az üzletekben mindig találni úgynevezett “gazdaságos csomagolásokat” is. Ezek pl. A Savings, Homebrand, Farmland stb. Ezen csomagolások ára sokszor a felét sem éri el a márkás élelmiszereknek.
Akik szeretik a gyümölcsöt és a zöldségeket azoknak jól ismert hely Cairns-ben az úgynevezett “Rusty market”. Ez a piac péntektől vasárnapig tart nyitva. Itt vásárolhatod meg a legolcsóbb gyümölcsöt és zöldséget, főleg vasárnap délután. Ilyenkor fillérekért tudsz megvásárolni akár egy egész doboz gyümölcsöt vagy zöldséget is.


Közlekedés Cairnsben

A kiadások a közlekedésre jóval alacsonyabbak Cairnsben mint más ausztrál nagyvárosokban. Cairns kisváros, de mindent megtalálsz itt is, ami a nagyvárosokban van. Elég egy kerékpárt venned, mert minden 3 km körzetben megtalálható.
A kerékpár ára átlagosan 160 - 200AUD.


MIT VIGYEK MAGAMMAL AUSZTRÁLIÁBA
  • Fényképezőgépet, kamerát
  • Notebookot - felviheted a repülő fedélzetére és nem számít csomagnak
  • Adaptér fog kelleni, ezt a helyszínen tudsz vásárolni (cca $ 14.00).
  • Mobiltelefont - Ausztráliában elég SIM kártyát vásárolni
  • Napszemüveget, kalapot vagy sapkát. Napozókrémet jobb a helyszínen vásárolni
  • Nem ajánljuk a márkás ruhákat, mert a páratartalom és a hőség nincsenek rájuk jó hatással. Egyéb ruhát Ausztráliában olcsón vásárolhatsz. Ajánlunk becsomagolni legalább egy meleg pulóvert is.
  • Pénzt - a legtöbb diák 1000 AUD - 1500 AUD készpénzt hoz magával. Ausztrál dollárt lehetőleg még Magyarországon vásárolj és ezen igényed jelezd a banknak néhány nappal előre, mivel a legtöbb bank nem tart nagyobb tételben ausztrál dollárt. Amennyiben van kredit kártyád, hozd magaddal tartaléknak. Természetesen utalhatsz át pénzt a magyarországi bankszámládról az ausztrál bankszámládra is.

Továbbá, hozhatsz még magaddal magyar filmeket, tipikusan magyar ételeket és italokat is. A honfitársaid, akik már régebben élnek Ausztráliában, értékelik majd ezeket.


Amennyiben az ájanlat felkeltette érdeklődésedet, vedd fel velünk a kapcsolatot

telefon +36 30 664 19 98 email info@talentagency.sk